jueves, 21 de octubre de 2010

UN NOU TEMA – MUNTATGES MULTIMÈDIA

La paraula multimèdia, significa que combina diversos mitjans tècnics d’informació. En aquesta definició es parla d’imatges, de so i de text, integrats de manera conjunta. La multimèdia es pot classificar en lineal i no lineal:
-       Multimèdia lineal: l’usuari no té control sobre la navegació. L’objecte multimèdia avança de principi a fi.
-       Multimèdia no lineal: el sistema permet la interactivitat per controlar l’avenç de l’objecte multimèdia.
El format d’audio, en general, pot se de dos tipus:
-       Obtingut mitjançant un mostreig, significa que cada cert interval, enregistra el so analògic a través d’un micròfon.
-       Reproduït a partir de formulacions matemàtiques aplicades a bancs sonors.
Els sistemes de compressió d’audio, són un conjunt d’algoritmes matemàtics que, aplicats al fitxer de mostreig, permeten reduir.ne la mida.
El wav, au, wma, mp3, ogg, atrac, rm, ra, són alguns formats de so.
Alguns formats de vídeo com avi, mpg, wmv, rm, mov, flv, reben el nom de contenidors. I en la compressió de vídeo, hi ha el DV, Mpeg (Mpeg1, Mpeg2, Mpeg4) DivX i Xvid, també anomenats còdecs són els més utilitzats.

martes, 19 de octubre de 2010

ARTICLE A LES WEB 2.0 TREBALLADES A CLASSE

En aquest tema he treballat les eines web 2.0, he fet articles, hi he posat fotos, els seus logos, etc. La primera web 2.0 que vaig treballar va ser la Missatgeria Instantània o Pidgin, a l’article hi vaig posar la definició de Missatgeria Instantània i de Pidgin, tot el llistat de xarxes de missatgeria i la meva opinió sobre la MI. Després, el segon article va ser el Creative Commons, amb una foto del seu logo, amb algunes de les seves llicències, etc. També hi ha un tercer i un quart article, el tercer article és una combinació de tres tipus de web 2.0 que són el Dale al Play, YouTube i Vimeo, vaig fer una comparació de els tres llocs visitant-los, observant les seves diferències i altres coses.
Hi un quart article sobre una eina 2.0, que és la web de Fotonatura, en aquest article hi ha tres fotos de les moltes que es poden trobar sobre insectes, animals, paisatges, etc. També hi ha el seu logo i una petita explicació. Per últim però per això no més important, hi ha la Viquipèdia, que és la eina web 2.0 més utilitzada per els usuaris, hi ha la fotografia del logo, una explicació sobre la pàgina web i la meva opinió personal.
També hi ha les eines web 2.0 que he visitat i remenat però que no ha calgut fer article, aquestes eines web són: el Twitter, a la Fotonatura, al Educàlia, al Escaquejant, al Kalipedia, al Menéame, etc.





jueves, 14 de octubre de 2010

Article a la Viquipèdia

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d'articles  han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet.

Les crítiques a la Viquipèdia es centren en què per sistema conté prejudicis i inconsistències i la seva política d'afavorir el consens per damunt dels credencials en el seu procés editorial. També se centren en la seva fiabilitat.
És una eina de treball per a totes les persones que la utilitzen. És molt popular entre els joves, però tot el qui vulgui fer-la servir és lliure de fer-ho.
La Viquipèdia per a la meva vida és una eina molt important en la meva vida, ja que quan haig de fer treballs o buscar informació sobre algun tema, és al primer lloc on vaig.

martes, 5 de octubre de 2010

Article a la pàgina web de "www.fotonatura.org"

Una comunitat virtual es caracteritza per integrar un grup de persones que, voluntàriament, decideixen comunicar i compartir les seves experiències, documents, materials, etc., respectant unes regles de joc assumides per tots amb la finalitat de millorar el coneixament comú sobre un tema determinat. És possible trobar comunitats virtuals relacionades amb nombrosos temes com els jocs, l'esport, la natura, l'educació, la tecnologia i la informàtica.



Peix volador


 
La pàgina web de fotonatura, ens aporta imatges espectaculars sobre tota la vida que ens envolta. Ens demostra que qualsevol cosa tant sigui un insecte o un mamífer o un vegetal o una simple roca, ens ensenya a valorar el que tenim.
A la pàgina principal, ens mostra la galeria digital que tenen amb un seguit de fotos. A l’esquerra hi ha temes de fotos. Al centre de la pàgina hi ha un text explicant diversos articles. hi podem trobar a la part de dalt fòrums, cursos, galeries, revistes, el material, membres, etc.

Frialencillos irlandesos

Si anem a l’apartat de “GALERIA”, trobem totes les últimes fotos rebudes i una mica més a baix les fotos més vistes. A la part esquerra de la galeria trobem totes les etiquetes utilitzades per les fotos.  Si fem “clic” a sobre d’una de les fotos, ens surt el títol de la imatge a la part de dalt, a sota de la imatge a l’esquerra ens surt el nom de l’autor, i una mica més a baix un petit text que l’autor escriu per explicar la imatge.







Dofí llistat