martes, 25 de enero de 2011

FILTRES


En el treball de GIMP s’han d’aplicar filtres a la imatge que hagis seleccionat, per començar he seleccionat la cara de la gata de color gris que hi ha a l’esquerre, anant a “Filtros” i tot seguit a “Desentoque [Blur]” i així és com se m’ha pixelat .
Tot seguit he seleccionat tota la imatge i he anat a “Filtros”, “Luzes i Sombras” i per últim “Aplicar lente”, així ha sigut com tota la imatge s’ha quedat amb forma ovalada.

jueves, 20 de enero de 2011

ELS NÚVOLS DEL COLORS

Aquest treball del GIMP, tracta de canviar de colors i/o de tonalitats un cel amb uns núvols.
La primera imatge que podeu veure, és la original, però la que hi ha baix,


per aconseguir una sensació com de més foscor he hagut d’anar a “Colores”, i tot seguit a “Balance de Color”. Després a “Ajustar los niveles de color” i he començat a moure la primera barra cap a la dreta        (Cian), la segona barra cap a la dreta (Magenta) i la tercera barra, cap a la dreta també (Amarillo).





A la segona imatge, he anat també a “Herramientas” i a “Colores”, però en comptes d’anar a “Balance de color”, he anat a la opció de baix, “Tono y Saturación”, tot seguit he anat a “Seleccione el color primario para modificar” i he anat al color Blau (B). Una vegada fet això a la opció de “Modificar” i tirat una mica cap a la dreta de la opció “Tono”.



I per últim, he utilitzat la segona foto, fent els mateixos passos però en compte d’ajustar els nivells de color he anat a “Posterizar” i li he donat una sensació de quadre de pintura.

martes, 18 de enero de 2011

ELS EDIFICIS


En aquest treball del GIMP, els edificis, vaig utilitzar per a la primera imatge, l’eina de selecció. Vaig seleccionar l’edifici que hi ha a la esquerra de la imatge (edifici petit) i tot seguit vaig clicar a l’opció “Herramientas”, “Herramientas de transformación”, “Inclinar”.  I vaig allargar l’edifici.




En la segona imatge vaig fer el mateix procediment, però en comptes de clicar a l’opció “Inclinar”, vaig utilitzar la de “Voltear”, d’auqesta manera  és com l’edifici més gran i principal ha canvia de perspectiva.

I per últim, en la tercera imatge per aconseguir que l’edifici de l’esquerre sigués de la mateixa mida que l’edifici principal he utilitzat les opcions anteriors però en aquest cas he fet servir la opció “Escalar”, és de la manera que he aconseguit que l’edifici més petit sigués més o menys de la mateixa mida i altura que l’edifici principal.

viernes, 14 de enero de 2011

LA CLONACIÓ A LA RODA

 Per poder clonar una roda de la bici he hagut d’utilitzar l’eina de clonació per copiar selectivament a una imatge o disseny, utilitzant el pinzell C.
Primer s’ha de seleccionar l’eina de clonat, tot seguit prems el botó “Ctrl” i amb el ratolí cliques una part de la roda.
Una vegada s’ha fet això i has deixat de prémer el botó “Ctrl” amb el botó dret del ratolí a una cantonada de la imatge i hi tornes a clicar com si pintessis. 
A continuació, veuràs que la roda se’t torna a copiar a la cantonada que hagis escollit.

jueves, 13 de enero de 2011

LA SENSACIÓ DE SEQUEDAT

Aquest nou exercici de GIMP, consisteix en descarregar-se una imatge d’una platja i convertit l’aigua en sorra, i he utilitzat el Patró amb una textura que doni sensació de sec i del desert. Després amb el clonador he començat a pintar el mar.